Rozbiór drobiowy

Wspólnie z Tobą projektujemy rozwiązania,
których potrzebują Twoi klienci

Linia rozbioru drobiu służy do dzielenia i filetowania wszystkich rodzajów drobiu. Charakteryzuje się prostą i ergonomiczną budową, która zapewnia łatwe utrzymanie czystości.

ZALETY LINII DZIELENIA DROBIU

  • obsługa dwustronna pozwala zaoszczędzić miejsce na długości pomieszczenia,
  • zakładanie tuszki na stożki z tworzywa, osadzone na wykonanych ze stali kwasoodpornej wieszakach i zdejmowanie korpusu odbywa się w tym samym miejscu, czyli wykonuje to jedna osoba,
  • pojemniki na elementy stoją przed pracownikiem bezpośrednio pod stożkiem co ogranicza do minimum czynności związane z wrzucaniem elementów,
  • pojemniki pełne są automatycznie odprowadzane poza linie w jeden punkt odbiorczy, spychanie ich na przenośnik pod linią jest prostą i lekką czynnością (nie wymaga podnoszenia) co oszczędza czas,
  • pojemniki pełne nie stoją na posadzce, a na oddzielnych stelażach,
  • płynna regulacja prędkości linii pozwala dostosować wydajność do obsady i potrzeb,
  • istnieje możliwość zasilenia linii w pojemniki puste, co daje porządek na hali (brak pojemników pełnych i pustych na posadzce, a na wózkach, stelażach itp.)
  • konstrukcja daje się w łatwy sposób rozbudować, możliwe jest wykonywanie zakrętów i nawrotów,
  • linia zbudowana z niezawodnych łatwodostępnych elementów,
  • zagęszczone stożki dają maksymalizację wydajności,
  • długie stożki pozwalają na obróbkę korpusu po odcięciu ćwiartki,
  • koncepcja przenośnika rolkowego i pojemników pod linią daje automatyczną segregację na asortymenty czyli oszczędność etatów

Wszystkie maszyny są wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Większość maszyn jest dostępna w wersjach dla różnych gatunków drobiu: kurczaka, kury, indyka.