Rozbiór wołowy

Wspólnie z Tobą projektujemy rozwiązania,
których potrzebują Twoi klienci

Rozbiór zasadniczy ćwierci wołowych jest nie tylko najbardziej higienicznym sposobem rozbioru, ale także służy poprawie warunków pracy na stanowisku ze względu na brak potrzeby przenoszenia i dźwigania ciężkich elementów mięsa. Wisząca na kolejce ćwierć przesuwana jest na ekran rozbiorowy. Następuje nacinanie elementów za pomocą piły tarczowej. Ekran rozbiorowy gwarantuje, że mięso znajduje się podczas nacinania w najbardziej prawidłowym i ergonomicznym położeniu. Nacięte na ekranie mięso przesuwane jest do gniazda rozbiorowego, gdzie nożem rozcinane są elementy zasadnicze, a następnie na dwóch stołach następuje rozbiór szczegółowy z sortowaniem mięs do pojemników. Do poszczególnych gniazd rozbiorowych dostarczane są puste pojemniki, a pojemniki z mięsem transportowane są do punktu ważenia.